wat is hypnotherapie

Wat is hypnotherapie

Hypnose komt van het griekse woord "hypnos" wat eigenlijk " slaap" betekent. Eigenlijk is dit een onterechte beschrijving van wat hypnose is. Tijdens hypnose bent U zeker NIET in slaap en heeft U nog steeds de volledige controle over uzelf. U bepaalt zelf hoe ver en hoelang U in hypnose wenst te blijven.

 

Hypnose is een verhoogde aandacht , een verschuiving van concentratie. Men komt in een extreem rustige toestand , maar het onderbewuste blijft alert en in deze mate dat het onderbewuste makkelijker bepaalde suggesties / veranderingen aanvaardt.

 

Tijdens een sessie zijn er verschillende diepteniveaus te bemerken.

 

Een lichte vorm van hypnose kan U vergelijken met het verdiept zijn in een spannend verhaal dat U leest en daarbij de omgeving en al zijn geluiden onbewust negeert. Een diepere vorm van hypnose is bijvoorbeeld ongevoelig zijn voor pijnprikkels.

 

De werkzaamheid van hypnose kan wetenschappelijk aangetoond worden via MRI scans en EEG ( electroencefalografie ).

 

Hypnose wordt meestal gebruikt tijdens hypnotherapie of regressietherapie ( teruggaan in de tijd om onverwerkte trauma's te verwerken )

 

Hypnotherapie mag zeker niet aanzien worden als de showhypnose die op tv vertoond wordt. Deze personen zijn specifiek geselecteerd en hebben op voorhand al de verwachting wat er gaat gebeuren.

 

 

 

 

Meer informatie :

 

info@hypnominded.be

 

G.s.m. 0485 47 99 54